the NachtKabarett
For the original article, click here.
Alkuperäinen kirjoitus ja sisältö ©
Nick Kushner
Käännös: TheMagician
Marlene Dietrich ei esittelyjä kaipaa. Paitsi että hän oli yksi kauneimmista naisista Hollywoodissa koskaan, hän toimi esimerkkinä glamourista, kauneudesta, eleganssista ja dekadenssista 1930-luvulla. Myöhemmin hän myös lähti edustamaan ja symboloimaan vapautta ja ekspressionismia, sillä hän oli saksalainen ekspatriaatti josta tuli natsien vastainen aktivisti. Joka teki kaikkien noiden syiden takia hänestä vaikuttajan The Golden Age Of Grotesque ajanjaksolle.
Videoleikkeessä 'A Burnt Offering Can Be Considered Instant Choreography' Mansonin 15.03.2002 lähettämästä Päiväkirjaviestistä, jossa oli palava veistos (jumalan) karitsasta, kun Marlene Dietrich soi taustalla. Alkuvinjetti Mansonin Päiväkirjaan on itse asiassa Marlene Dietrichin muistelmista, kuten hän paljasti Päiväkirjaviestissään käyttäen hänen nimeään, kehen The NACHTKABARETT on myös viittaus. Ja kuten yltä voi nähdä elokuvasta Seven Sinners, kuva oli erittäin kuuluisasta kohtauksesta tässä elokuvassa, Madonnan ja muiden kuuluisien provokaattorien puolustamana ja siteeraamana, jota Manson on käyttänyt vaikutteena uudessa estetiikassaan, jossa Marlene esittää kappaleen The Man's in the Navy kabareetyylisellä tavalla pukeutuneena täydelliseen merivoimien upseerin arvonmerkkeihin, joita Manson piti yllään LOW ART GLOOMINATI upseerin puvussa The Golden Age Of Grotesque ajanjaksolla.
Yksi hänen kuuluisimmista elokuvistaan oli The Blue Angel joka kertoo matkustavasta Kabareeshow:sta, jonka pääosassa Lola eli Marlene on. Se on film noir, jossa merkittävän saksalaisen yliopiston professori rakastuu Lolaan, lopulta luopuu ammatistaan matkustaakseen hänen kanssaan, alennetaan esiintymään lavanukkeklovnina, asetetaan naurunalaiseksi ja jätetään turmioon vain jotta Lola, Dietrich, rakastuu toiseen mieheen ja aloittaa hänen kanssaan suhteen.
Mutta tämän tyyppinen dekadentti klubikabaree esiintyminen on sellainen, jota kuunneltiin Groteskin Kultaisella Aikakaudella, sillä se oli vastarintaliike kapina, hyvin samantapaisesti kuin Swing ja Jazz klubit samalla aikakaudella, sekä Moulin Rouge ja myöhäisen 1800-luvun pariisilaisen yöelämän dekadentit klubiesiintymiset, kuten Toulouse-Lautrec kuvasi (kuten alla). Se on elementti jota käytettiin tavoittamaan kapinoinnin jännitys, elä hetkessä ilman ajatusta huomisesta, koska tulevaisuutta ei ole; joten esitetään ja todistetaan kaikki rivo ja dekadentti nyt, koska, ja erityisesti Weimarin Saksassa, emme tule heräämään huomenna, mutta mikäli heräämme se tulee olemaan ei missään muualla kuin samassa köyhyydessä ja kurjuudessa kuin jossa heräsimme tänään.
Ja vaikka ne saattavat olla kesyjä verrattuna, tai ainakin niiden tämän päivän kuvailuihin, nämä klubit ja esiintymiset olivat sen ajan kapinointia ja kiellettyjä, jonne nuoriso kerääntyi ja josta vallanpitäjä oli kuolemanpeloissaan, joka Natsien valtaannousun aikana oli yksi ensimmäisistä asioista joka muserrettiin sen kantapään alla. Joten nauti tänään siitä mikä saattaa olla huomenna kadonnut tai tuhoutunut; "Tämä on Groteskin Kultainen Aikakausi"
MarilynManson.com"Vanha teksti, joka on alkukuvana päiväkirjaani, laitettiin siihen edistääkseen ajattelua ja keskustelua. Haluan tehdä selväksi, etteivät nämä sanat ole minun kirjoittamiani sekä ettei tarkoitukseni ollut uskotella teille niin. Käytin yhtä mahtavan ja lahjakkaan Marlene Dietrichin muistelmista vähän niin kuin huvipuiston kylttinä, jonka saattaa nähdä yöllä. Syttyykö se? Onko se koskaan ollut päällä? Haluanko sen olevan? NACHTKABARETTista,"
Marilyn Manson
19.04.2002